PARMEZAN PARMIGIANO REGGIANO DOP

PARMEZAN PARMIGIANO REGGIANO DOP

PARMEZAN PARMIGIANO VACCHE ROSSE REGGIANO DOP

Zaradi izkušenj je razmerje med maščobo in kazeinom približno 1; zaradi uporabe manj sirišča in več sirotkinega zarodka ter kuhanja skute pri nižji temperaturi kot pri drugih sirih z dolgim zorenjem je sir Parmezan Vacche Rosse mehkejši in slajši za okus ter ohranja vse organoleptične lastnosti, ki so posledica krmljenja naših krav.

Najkrajše obdobje zorenja sira Vacche Rosse je 24 mesecev,

Rezultat je sir, bogat s kalcijem, fosforjem, vitaminom A, omega 3 in omega 6 (zaradi zelene krme poleti in lanenega semena v zimskem obroku), ki imajo antioksidativne in antikancerogene lastnosti.

Zato ima sir sladek, nežen in obstojen okus ter slamnato rumeno barvo, ki jo daje trava, bogata z betakarotenom, predhodnikom vitamina A.

To zorenje je prava sredina za tiste, ki želijo sir, primeren tako za stiskanje kot za ribanje.

Zorenje več kot 30 mesecev: dodatno leto zorenja okrepi arome in okuse ter ustvari močan, a nikoli pikanten okus. Največjo uporabo najde v kulinariki, pri pripravi jedi ali polnjenih testenin.

Zorenje po 40 mesecih je rezerva in se za to zorenje izberejo le nekateri siri s posebnimi značilnostmi in „gran riserva“, ki zori več kot 60 mesecev.

Parmigiano reggiano eitaly trgovina

Parmigiano rdečih krav in parmigiano reggiano dop starejši od 40 mesecev je zelo dobro prebavljiv, saj ne vsebuje laktoze in je bogat s hranilnimi snovmi.

Parmigiano rdečih krav je zelo dobro prebavljiv, saj ne vsebuje laktoze in je bogat s hranilnimi snovmi. Zato je odlično živilo za majhne otroke, ljudi, ki ne prenašajo laktoze, in športnike.

Dragocena rezerva “rdečega” kravjega sira, ki je zorela zorilnici več kot 60 mesecev. Rezultat je sir z zelo intenzivnim okusom z notami suhega sadja in lesa, rumeno oker barve in značilne zrnate, drobljive konsistence.

Izdeluje se iz mleka lastne pridelave: Italija 100%

Brez konzervansov ali kakršnihkoli dodatkov, barvil, itd,…


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja