Vaša košarica je trenutno prazna!
Bio moka mlinarjev iz Piemonta Mulino Marino- pirina moka, kamutova moka, enozrnica, enkir, pšenica, ajdova moka
Mulino Marino je najstarejši mlin v Langheju in opravlja mletje žit z naravnim kamnom. Na ta način so mlini za moko Mulino Marino najboljši in najbolj pristni v Piemontu.
ZAKAJ BIO
Ker “zemlja je utrujena”, zato jo je treba spoštovati za nas in prihodnje generacije. A ne samo to, ekološko kmetovanje je za njih izhodišče za doseganje najboljše možne kakovosti moke, saj nagrajuje biotsko raznovrstnost in podeželsko modrost Italije.
ZAKAJ MLETJE Z NARAVNIM KAMNOM
Ker tako manj “uničujemo” posamezna zrna – pravimo naravni, ker veliki mlinski kamni prihajajo iz kamnoloma v francoskih Pirenejih in torej ne iz “linijske” proizvodnje.
Nenehno jih obdelujemo s starodavno umetnostjo “popravljanja”, tj. ročnim obnavljanjem površine s kladivom. Ta postopek je zelo pomemben, saj se razlikuje glede na moko, ki jo je treba pridobiti in ki jo je na koncu vedno mogoče obravnavati kot “obrtniško”.
“Od nekdaj nam je zelo pomembna svežina naših mok, zato kot obrtniki meljemo samo po naročilu.”
Vrednote, na katerih temelji vsakodnevno delo fantov iz Mulino Marino, so: okus moke, njen vonj in predvsem njena prebavljivost.
EITALY TRGOVINA LJUBLJANA 069 707 382
Dodaj odgovor